Закон і Бізнес


Не судіть по одежі


№11 (1309) 18.03—24.03.2017
5859

Британський парламент погодився розглянути досить нестандартну петицію — про заборону носіння на роботі взуття на високих підборах. Це звернення зібрало більш як 150 тис. підписів.


Ініціатором петиції, що з’явилася в травні минулого року, стала 27-річна британка Нікола Торп, яка працювала в міжнародній компанії PWC у Лондоні. За словами дівчини, її вигнали з роботи за те, що вона прийшла в офіс не на каблуках, а купувати їх відмовилася. Це викликало широкий суспільний резонанс.

Парламентський комітет з питань петицій отримав сотні листів від молодих жінок, які скаржилися на біль від носіння високих підборів на робочому місці. «Ми отримували скарги від сотень дівчат, котрі потерпали від болю і шкоди від носіння шпильок на робочому місці протягом тривалого часу. Крім того, жінки скаржилися на те, що їх змушують перефарбовувати світле волосся, носити відвертий одяг і весь час повторно робити макіяж», — мовиться в січневому звіті комітету.

Після того як комітет почав розслідування у справі Н.Торп, уряд Великої Британії заявив, що жоден працедавець не має права проводити політику дискримінації за статевою ознакою в частині дрес-коду.