Закон і Бізнес


В Мін'юсті розповіли про скорочення штату ДВС

...та збільшення зарплат


15.03.2017 12:34
8776

З 26 тисяч працівників Державної виконавчої служби залишилося близько 16 тисяч, які на думку Мін'юсту більш зацікавленні у належному виконанні свої обов'язків, оскільки їх заробітна плата може сягати 100 тис. грн на місяць.


Про це сьогодні розповів заступник міністра юстиції Гія Гецадзе під час VІ Всеукраїнського весняного форуму ААУ з цивільного права та процесу «КИЇВСЬКА ВЕСНА», передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«На даний час серед виконавців присутня неабияка конкуренція, бо з'явився інститут приватних виконавців. Зараз вони дуже зацікавлені у належному виконанні своїх професійних обов'язків, бо  їх заробітна плата залежить від кількості виконаних рішень і може сягати 100 -150 тис. грн на місяць», — розповів він.

Окрему увагу посадовець приділив електронному реєстру і вказав, що зараз поширюється практика реєстрації шлюбу за добу та отримання свідоцтва про народження дітей ще в пологовому будинку.

Так, на запитання кореспондента «ЗіБ» про те, чи можна вважати виваженим рішення про шлюб, яке було прийняте за добу, заступник міністра відповів, що цього часу достатньо для такого кроку.

Кореспондент «ЗіБ» поцікавився у посадовця статистикою розлучень між шлюбами, які укладалися з урахуванням всіх строків і шлюбами за добу. На що заступник міністра відповів, що такої статистики зараз у нього не має, оскільки даний реєстр активно працює лише три місяці, однак пообіцяв надати вказану інформацію в найближчий термін спеціально для «ЗіБ».

Більше про те, як правників Київської області зваблюють зарплатами 60 тис. грн та новими центрами БПД читайте у статті «Дохідне місце».

Закон і Бізнес