Закон і Бізнес


В КС Президента звинуватили у неповазі до суду


14.03.2017 12:45
15439

Конституційний Суд продовжив розгляд справи щодо антикорупційного законодавства попри відсутність на засіданні представника Президента. У КС вважають, що Президент висловлює таким чином неповагу до суду.


Як повідомляє УНН, про це заявив суддя КСУ Ігор Сліденко, передає «Закон і Бізнес».

«Це третє засідання у цій справі, і ні на одному з цих засідань представника президента не було. Крім цього останнім часом представник президента ігнорує будь-які усні слухання в Конституційному суді. Президент України висловлює таким чином неповагу до Конституційного Суду, адже неявка без поважних причин — це відверта неповага до Конституційного суду України», — зазначив він.

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року та 16 лютого 2017 Конституційний Суд вже відкладав розгляд справи щодо положень закону України «Про запобігання корупції» та ст. 366-1 ККУ у зв'язку з нез'явленням представників суб'єктів права на конституційне подання. Але і цього разу ситуація не змінилася.

Сьогодні Конституційний Суд проголосував за розгляд даної справи більшістю голосів — 12 голосами з 18 членів КСУ (4 з яких відсутні).

«Відсутні представник президента, Уповноважений ВРУ, директор Національного антикорупційного бюро України, представники інституту прикладних гуманітарних досліджень», —  повідомив головуючий на засіданні суддя КСУ Віктор Кривенко, додавши, що замість керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України присутні його представники Максим Грищук та Олексій Колотило.

Закон і Бізнес