Закон і Бізнес


Сьогодні з'їзд суддів обиратиме членів Вищої ради правосуддя


14.03.2017 09:34
6075

14 березня розпочне роботу позачерговий ХIV з’їзд суддів України. Спочатку делегати розглянуть внесення змін до Регламенту з'їзду суддів, а після цього перейдуть до обрання членів Вищої ради правосуддя.


Як повідомляє видання «Закон і Бізнес», ХIV позачерговий з'їзд суддів України відбудеться 14-15 березня 2017 року за адресою: м. Київ, Алея Небесної сотні, 1 (Жовтневий палац). Початок роботи форуму о 10:00.

З'їзд суддів України розгляне сім питань порядку денного. Як повідомили в РСУ, першим питанням порядку денного, як і планувалося, делегати розглянуть питання внесення змін до Регламенту з'їзду суддів України, а відразу після внесення змін делегати перейдуть до обрання членів Вищої ради правосуддя.

Третім питанням делегати заслухають інформацію про стан здійснення правосуддя та стан незалежності судів і суддів у 2016 році, четвертим — внесуть зміни до Положення про Раду суддів України, п'ятим - зміни до Регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з'їзду суддів України, шостим — розглянуть питання призначення суддів Конституційного Суду України, а в різному - питання, які будуть запропоновані з'їздом.

Раніше Вища рада правосуддя оприлюднила список із 44 кандидатів на обрання до складу ВРП з’їздом суддів України. Також для вільного доступу оприлюднені їх автобіографії, мотиваційні листи, декларації та трудові книжки. А 22 лютого в УКМЦ відбувся інформаційний марафон, під час якого кандидати до Вищої ради правосуддя, яких обиратимуть на XIV позачерговому з'їзді суддів України, представляли своє бачення роботи у ньому.

Закон і Бізнес