Закон і Бізнес


Проведення спеціальної перевірки роботодавцям роз'яснило НАЗК


14.03.2017 11:04
4427

Національне агентство з питань запобігання корупції проводить спеціальну перевірку особи, яка претендує на відповідну посаду. Враховуючи її результати, роботодавець складає довідку про результати спеціальної перевірки.


Про це ідеться у роз`ясненні роботодавцям, оприлюдненому НАЗК, передає «Закон і Бізнес».

Агентство звертає увагу роботодавців на необхідність проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад з відповідальним або особливо відповідальним становищем, а також посад з підвищеним корупційним ризиком. Така перевірка передбачена статтею 56 закону «Про запобігання корупції» та здійснюється у встановленому Кабінетом Міністрів України Порядку.

Згідно Порядку, орган, на посаду в якому претендує особа, на підставі одержаної інформації від державних органів, зазначених в пункті чотири статті 57 Закону готує довідку про результати спеціальної перевірки.

В НАЗК звертають увагу, що у разі встановлення за результатами спеціальної перевірки розбіжностей у поданих претендентом на посаду автобіографії та/або декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік посадовою особою (органом), яка (який) організовує проведення спеціальної перевірки, надається можливість претенденту на посаду протягом п’яти робочих днів надати письмове пояснення за таким фактом та/або виправити таку розбіжність (ст. 58 Закону).

Враховуючи зазначене, НАЗК, в межах своєї компетенції, надає інформацію про результати спеціальної перевірки для врахування при складанні органом, на посаду в якому претендує особа, довідки про результати спеціальної перевірки.

Закон і Бізнес