Закон і Бізнес


Як прокуратура затягує справу проти Пашинського


14.03.2017 09:45
6313

Прокуратура Київської області не поспішає виконувати ухвалу Печерського районного суду Києва від 9 лютого 2017 року про внесення відомостей до ЄРДР за заявою В'ячеслава Химікуса, постраждалого від пострілів народного депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського.


Спочатку прокуратура відмовлялася робити це у зв'язку з відсутністю повного тексту відповідної ухвали суду (9 лютого була оголошена вступна та резолютивна частини ухвали).

Через майже місяць після винесення судом ухвали і отримавши таки його повний текст, прокуратура вирішила подати заяву слідчому судді заяву про роз'яснення цього процесуального документа. Лист держоргану, який мабуть забув, як вносяться відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, опублікував на своїй сторінці в Facebook екс-перший заступник глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Нагадаємо, 31 грудня 2016 року на дорозі під Васильковом Київської області авто депутата трохи не врізалося в автобус, що нібито стояв без габаритних вогнів. Нардеп зробив зауваження, після чого зав'язалася словесна перепалка. С. Пашинський з пістолету «Глок-19» поранив у ногу 38-річного В. Химікуса, який вдарив його по голові пляшкою.

Крім Пашинського і Химікуса на місці події були присутні також дружина нардепа і водій автобуса. Версії події у сторін конфлікту сильно розходяться, однак прокуратура розслідує лише хуліганство, вчинене проти нардепа і його дружини групою осіб (кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК було відкрито на підставі заяви С. Пашинського в день інциденту).

Закон і Бізнес