Закон і Бізнес


Кримінальне сміття


№10 (1308) 11.03—17.03.2017
5110

Сільські, селищні, міські голови нестимуть кримінальну відповідальність за вивезення побутових відходів на територію іншої області без спеціальних дозволів.


Про це йдеться в зареєстрованому в парламенті проекті закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності сільських, селищних, міських голів за вивезення побутових відходів на територію іншої області без спеціальних дозволів» (№6156).

Передбачається, що вивезення побутових відходів на територію іншої області здійснюється у виключних випадках за спеціальним дозволом Кабміну та з погодженням маршрутів руху транспортних засобів органами Нацполіції та владою територій, через які здійснюється таке вивезення.

За вивезення побутових відходів без спеціального дозволу сільського, селищного, міського голову ради на території якої були вироблені побутові відходи, може бути притягнуто до кримінальної відповідальності.

Їх покарають, щонайменше, штрафом у 170-340 грн. Втім, притягнення до кримінальної відповідальності позбавить голову посади. Якщо ж такі дії спричинили тяжкі наслідки, передбачено штраф до 680 грн. і навіть виправні роботи на строк до 3 років, або обмеження волі чи позбавлення волі на той самий строк. Щоправда, у проекті не визначено, що саме вважатиметься «тяжкими наслідками» для даного виду злочину.