Закон і Бізнес


Виключне представництво адвоката не розповсюджується на держоргани, — ВАСУ


13.03.2017 12:56
17210

Представляти державну установу в суді необов’язково має адвокат. Представництво адвокатом органів державної влади та органів місцевого самоврядування буде здійснюватися тільки з 1 січня 2020 року.


Про це йдеться  у прийнятому сьогодні Пленумом ВАС правовому висновку щодо порядку здійснення представництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах, запровадженого Законом України від 02.06.2016 № 1401-VIII «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Як зауважив заступник голови Вищого адміністративного суду Михайло Смокович, надходить багато звернень від суб'єктів владних повноважень про те, що їх через конституційні зміни не допускають до суду і просять приходити з адвокатами. Адже відповідно до цих змін виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді.

За словами М.Смоковича, представництво адвокатом органів державної влади та органів місцевого самоврядування буде здійснюватися тільки з 1 січня 2020 року.

«Про це повинні знати судді адмінсудів і не вимагати від суб'єктів владних повноважень того, чого сьогодні поки що немає», — пояснив М.Смокович.

Закон і Бізнес