Закон і Бізнес


Анонс правових подій тижня (13-18 березня 2017)


13.03.2017 09:00
3503

Цього тижня має відбутися позачерговий ХIV з’їзд суддів, VI всеукраїнський форум з цивільного права та процесу та дискусію про особливості перевірок роботодавців ревізорами Держпраці. Про ці та інші події тижня читайте в анонсі від «ЗіБ».


13 березня

Збереться на засідання пленум Вищого адміністративного суду

Зокрема, підбиватимуться підсумки роботи судів адміністративної юрисдикції у 2016 році.

Відбудеться зібрання другої дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя

Вона розгляне 8 звернень та заяв щодо притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності. Зокрема, у переліку відразу 8 представників Верховного Суду України.

Засідатиме Вища кваліфікаційна комісія суддів у складі палати з питань добору і публічної служби

Вона слухатиме питання щодо внесення подання про відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

У столиці стартує 5-денний курс з підготовки суддів апеляційних господарських судів

Навчання проводить Національна школа суддів у рамках програми підтримання кваліфікації суддів.

14 березня

У Києві розпочне свою роботу позачерговий ХIV з’їзд суддів України

Делегати заслухають звіти про стан здійснення правосуддя та незалежності судів і суддів у 2016 році. Також унесуть зміни до регламенту з’їзду, Положення про Раду суддів України, регламенту призначення та звільнення суддів Конституційного Суду України з посад за квотою з’їзду суддів України.

На форумі планується обрати 6 нових членів Вищої ради правосуддя, а також призначити суддю КС.

15 березня

У столиці відбудеться VI всеукраїнський форум Асоціації адвокатів України з цивільного права та процесу «Київська весна»

Учасники заходу обговорять нагальні проблеми, що виникають під час представництва у цивільних та господарських справах, складні питання у сфері сімейного, спадкового, договірного та корпоративного права, захисту права власності та інших речових прав.

Засідатиме третя дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя

На порядку денному — 4 дисциплінарні справи щодо суддів місцевих судів Києва та області. Крім того, аналізуватимуться 15 заяв та скарг — переважно щодо представників місцевих адміністративних судів.

В Одесі розпочнеться 2-денний семінар-практикум для осіб, які готуються стати приватними виконавцями

Навчання організовує Центр комерційного права за сприяння агентства США з міжнародного розвитку та Міністерства юстиції України.

У Києві пройде відкрита дискусія «Міфи про Делавер VS особистий досвід»

Під час заходу, організованого комітетом з питань телекомунікацій, інформаційних технологій та Інтернету Асоціації правників України, обговорюватимуться причини популярності штату Делавер як юрисдикції для технологічних проектів.

17 березня

У столиці відбудеться міжнародна конференція «Міжнародний арбітраж: незмінний розвиток»

Вона присвячена 25-річчю створення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Її учасники обговорять проблеми міжнародного комерційного та міжнародного інвестиційного арбітражу на базі українського арбітражного суду.

У Києві проведуть дискусію «Особливості перевірок роботодавців Державною службою України з питань праці»

У рамках засідання комітету з трудового права Асоціації правників України обговорюватиметься правове регулювання підстав та порядку проведення перевірок, а також судова практика оспорювання дій та рішень Державної служби з питань праці.

18 березня

У Сумах пройде семінар з підвищення кваліфікації адвокатів

Навчання, яким опікуються Національна асоціація адвокатів України та рада адвокатів Сумської області, буде присвячене найбільш актуальним питанням тлумачення та застосування українського законодавства, адвокатської етики тощо. 

Закон і Бізнес