Закон і Бізнес


Про секс із пелюшок


Школярів попередять про небезпеку секстингу — обміну інтимними фото.

№10 (1308) 11.03—17.03.2017
Кетрін СЕЛЛГРЕН, Бі-Бі-Сі
4732

Уроки статевого виховання повинні бути обов’язковими в усіх школах Англії, оголосив британський уряд. Усім дітям віком від 4-х років викладатимуть основи безпечних і здорових взаємин, а старшим — ази сексуального життя.


Досі сексуальна освіта була обов’язковою тільки в державних школах Англії, що підпорядковуються місцевим радам. Оскільки приватні й так звані вільні школи непідконтрольні місцевій владі, формально вони не зобов’язані суворо дотримуватися державної навчальної програми. Отже, від них не вимагається вводити уроки статевого виховання.

На практиці в переважній більшості навчальних закладів Англії цей предмет все одно викладається. І заява міністра Джастін Грінінг про нову програму означає лише, що відтепер сексуальна освіта стає обов’язковою.

Школярам не тільки розповідатимуть про те, як підтримувати здорові інтимні стосунки, а й, наприклад, пояснюватимуть небезпеку секстингу, інтернет-порнографії та сексуальних домагань.

Адміністрація школи також матиме право сама вирішувати, як викладати ці предмети, і розробляти комплексний підхід з урахуванням потреб і традицій місцевого співтовариства. Релігійні школи, як і раніше, можуть давати сексуальну освіту відповідно до принципів віросповідання.

Але думки щодо необхідності державного регулювання в питаннях статевої освіти в школах все ж таки розділилися.

Заяві передувала широкомасштабна кампанія, розгорнута благодійними організаціями та політиками, із закликом до законодавчого закріплення обов’язкової сексуальної освіти у всіх англійських школах.

Незадовго до цього з’явилася доповідь парламентського комітету з питань рівноправ’я жінок, в якій мовиться, що сексуальні знущання в школах стали серйозною проблемою. А асоціація органів місцевого самоврядування заявила, що відсутність предмета «Сексуальне і сімейне життя» в навчальній програмі деяких середніх шкіл Англії — це не що інше як «бомба сповільненої дії для сексуального здоров’я».