Закон і Бізнес


Луценко пропонував Єфремову піти на угоду зі слідством


Єфремов письмово відповідав на запитання, які журналісти йому передали через адвоката.

09.03.2017 16:23
4451

Луценко запропонував мені публічно піти на угоду. Я йому, також публічно, відповів, що совістю не торгую, а іншого мені запропонувати нічого. До речі, за вісім місяців утримання у в'язниці слідство жодного разу мене не допитало.


Про це у своєму інтерв'ю виданню «Страна» повідомив колишній глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Його звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської обладміністрації, пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області, посяганні на територіальну цілісність, сприяння створенню терористичної організації, а також у державній зраді.

«Матеріали, зібрані підлеглими Генпрокурора, доказів хоч якихось фактів моїх протиправних дій не містять. Суддям просто дають команду не випускати мене з-під варти. Тому і рішення судів чим далі, тим більше безглуздо виглядають. Що ж стосується Луценка та його заяв, то впевнений, що вони продиктовані його схильністю до популізму і бажанням підняти свій рейтинг. З юридичної точки зору його дії та заяви часто бувають протиправними, — заявив Єфремов. — Думаю, в історичній перспективі його час перебування на цій посаді назвуть часом правового нігілізму. Сподіваюся, воно буде нетривалим».

За словами Єфремова, представлених у його справі матеріалах фігурують прізвища людей з нинішньої влади, у тому числі і близькі до Луценка.

«До розчарування свого шефа, схоже, його підзахисні «вийшли на самих себе». І саме тому цю справу для слухання відправили як можна далі (750 км від Києва), обмеживши можливості об'єктивного висвітлення», — заявив Єфремов.

Він також повідомив, що йому Луценко запропонував піти на угоду зі слідством.

«Я йому публічно відповів, що совістю не торгую, а іншого мені запропонувати нічого. До речі, за вісім місяців утримання у в'язниці слідство жодного разу мене не допитало. Один раз зробили спробу, потім після моїх відповідей різко обірвали всі, а слідчого, який намагався це здійснити, миттєво відсторонили від справи», — заявив Єфремов.

Закон і Бізнес