Закон і Бізнес


Адвокат в якості медіатора: в НААУ готують зміни до законопроекту


07.03.2017 15:39
4875

Комітет з питань медіації Національної асоціації адвокатів України підготує консолідовані зміни до законопроекту, які б надали адвокатам доступ до участі в процедурах медіації в якості медіаторів.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» в Асоціації, таке рішення було прийняте на черговому засіданні Комітету з питань медіації НААУ.

Зокрема, був обговорений прийнятий в першому читанні законопроект «Про медіацію». В частині, що стосується прав адвокатів на участь у проведенні процедури медіації. Було вирішено: «Від імені Комітету з питань медіації підготувати консолідовані зміни до законопроекту, які б захищали інтереси адвокатури і не перешкоджали доступу адвокатів до участі в процедурах медіації в якості медіаторів».

З метою популяризації процедури медіації в професійній діяльності адвокатів вирішено затвердити одні з головних напрямків роботи Комітету з питань медіації на 2017р.:

- організація і проведення конференцій, семінарів та круглих столів, метою яких є підвищення кваліфікації адвокатів в контексті альтернативного методу врегулювання спорів, а саме: шляхом застосування процедури медіації або її навиків;

- налагодження співпраці з керівництвом Рад адвокатів регіонів з метою поширення практики мирного врегулювання спорів як серед адвокатів, так і між адвокатами та їх клієнтами.

Закон і Бізнес