Закон і Бізнес


Ми хочемо одночасно і країну без корупції, і кума, який все порішає, — суддя


Суддя Тернопільського окружного суду Андрій Жук: «Ми хочемо мати і країну без корупції, і одночасно кума, який все порішає»

06.03.2017 17:20
19416

Громадяни мають бажати не тільки змін, але й бажати змінюватися самим. А зараз суспільство заявляє про підтримку боротьби з корупцією, але водночас більшість бажає на всяк випадок мати свою «сторонню допомогу».


Таку думку висловив суддя Тернопільського окружного суду Андрій Жук під час Закарпатського регіонального судового форуму «Стандарти Ради Європи: нові повноваження органів судової влади України», який сьогодні проходить в Ужгороді, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«Ми хочемо мати і країну без корупції, і одночасно кума, який все порішає», — зауважив суддя та визначив основні інструменти для подолання корупційних явищ.

На його думку, підвищення суддівської винагороди та справедлива її диференціація в різних інстанціях є основним інструментом боротьби із корупцією. Також обов’язковою умовою є забезпечення суддів хоча б службовим житлом.

Крім того, А.Жук розповів про випадки коли сторонам необхідно розглянути справу в найкоротші терміни і вони звертаються до суддів з таким проханням. Як вихід, доповідач запропонував встановити за це підвищений розмір судового збору, наприклад, в трикратному розмірі.

Закон і Бізнес