Закон і Бізнес


Суддів закликають активніше боротися за власні гарантії


06.03.2017 14:45
4642

Українським суддям необхідно об’єднатися задля забезпечення незалежності судової системи, а під час з’їздів суддів варто цікавитися не лише питаннями виборів у той чи інший орган.


Про це заявила суддя Вищого адміністративного суду  Тетяна Стрілець під час Закарпатського регіонального судового форуму «Стандарти Ради Європи: нові повноваження органів судової влади України», який сьогодні проходить в Ужгороді, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«Велика кількість суддів взагалі не цікавиться питаннями які виносяться на з’їзд, а інтерес виникає тільки щодо питання, яке стосується виборів, - пояснила вона. - Такі положення речей є неприпустимими». Тому, на думку Т.Стрілець служителям Феміди варто об’єднатися задля досягнення загальних цілей, а саме забезпечення незалежності судової системи.

На її думку, форум став «ковтком свіжого повітря, адже зараз дуже напружена ситуація і в судах і в державі в цілому». Вона закликала не триматися осторонь від проблем один одного, назвавши присутніх в залі майбутнім судової системи держави.

Закон і Бізнес