Закон і Бізнес


РСУ візьметься за суддів, що їздять напідпитку?


Член Ради суддів України Олександр Сасевич: «Судді не повинні підривати авторитет судової влади, керуючи автомобілем в стані алкогольного сп'яніння».

06.03.2017 13:25
4897

Судді, що керують автомобілем в стані алкогольного сп’яніння, підривають авторитет судової влади. А це, в кінцевому рахунку, негативно позначається на незалежності судової гілки влади.


Проблему суддівського авторитету та незалежності обговорили експерти під час Закарпатського регіонального судового форуму, який сьогодні проходить в Ужгороді, передає кореспондент видання «Закон і Бізнес».

«Рада суддів повинна виступати генератором ідей посилення незалежності судової гілки влади та своєчасно реагувати на дії, які підривають авторитет судової реформи», — зокрема, підкреслив член Ради суддів України Олександр Сасевич.

Він також звернувся і до тих представників судової системи, які своїми діями ставлять під сумнів порядність та чесніть суддів, щоб в подальшому уникати таких ганебних вчинків.

Нагадаємо, 11 лютого 2017 року, голова одного із судів міста Одеси був затриманий місцевою поліцією начебто за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння, про що було складено відповідний протокол.

«Прикро, що такі факти мають місце у судовій владі країни. Поведінка судді повинна бути прикладом гідності, вихованості та доброчесності, а факти і поведінка, що свідчать про інше, не роблять честі а ні судді, а ні усій судовій владі», — зазначила Голова РСУ Валентина Сімоненко, коментуючи цей випадок.

Закон і Бізнес