Закон і Бізнес


В Мін’юсті розповіли про 100 НПА, які хочуть скасувати


03.03.2017 17:38
3892

Проектом розпорядження Кабінету Міністрів скасовуються майже 100 нормативно-правових актів міністерств та відомств, які втратили свою актуальність та фактично встановлюють бар’єри для підприємців. В Мін’юсті аналізують ще 400.


Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, про це в ході прес-конференції повідомив міністр Павло Петренко, передає «Закон і Бізнес».

За його словами, відповідне рішення буде прийнято на найближчому засіданні Кабміну. Зокрема, буде скасовано 93 нормативно-правових акти. Ще відносно 7 надані рекомендації про приведення документів у відповідність з чинним законодавством.

П. Петренко звернув увагу на те, що протягом останніх років Уряд спільно з представниками громадянського суспільства та експертним середовищем проводить повноцінну «вичистку» актів, які не просто втратили свою актуальність, а часто шкодять підприємцям. Минулого року Кабінет міністрів скасував своїм рішенням понад 360 нормативно-правових актів. Нині - ще майже 100.

«Хочу анонсувати, що нині ми проводимо аналіз ще понад 400 нормативно-правових актів різних міністерств. До кінця березня міністерства мають надати обґрунтування стосовно актів, які вони вважають актуальними. Відповідно до обґрунтувань ми проведемо справжню дерегуляційну гільйотину зі скасування сотень документів, які бюрократи «наплодили» за останні 25 років», - заявив Павло Петренко.

Закон і Бізнес