Закон і Бізнес


РСУ залишила обрання судді КС на розсуд з'їзду


03.03.2017 13:48
4554

Рада суддів збиралася виключити з порядку денного позачергового XIV з'їзду суддів питання щодо обрання суддів Конституційного Суду. Однак надійшли документи від одного з кандидатів на цю посаду, тож тепер це питання залишається на розсуд з'їзду.


Як повідомляє кореспондент видання «Закон і Бізнес», голова РСУ Валентина Сімоненко зазначила, вносячи це питання до порядку денного, Рада сподівалася, що до проведення з'їзду ВР прийме закон «Про Конституційний Суд України», однак зараз він пройшов тільки перше читання. Отримавши документи від кандидата на посаду судді КС, Рада суддів не може зняти це питання, тож доцільність обрання судді буде вирішувати з'їзд.

Нагадаємо, відповідно до ст.148 Конституції відбір кандидатур на посаду судді КС має здійснюватися на конкурсних засадах у визначеному законом порядку. Проте дотепер алгоритму його проведення немає. Процедуру  необхідно прописати в новому законі про КС, адже в чинному вона не передбачена.

Як повідомлялося раніше, у роботі ХIV позачергового з'їзду суддів України, який відбудеться у 14-15 березня, візьмуть участь 313 делегатів від місцевих та апеляційних загальних судів.

 

Закон і Бізнес