Закон і Бізнес


НАБУ просять не використовувати торговельну марку «НАБУ»


Ілюстрація із звернення Незалежної асоціації банків України.

02.03.2017 12:32
6943

Незалежна асоціація банків України просить Національне антикорупційне бюро припинити використовувати торговельну марку «НАБУ» у назві веб-сайту. Асоціація банків вважає це порушенням законодавства.


Про це ідеться у зверненні Незалежної асоціації банків України, передає «Закон і Бізнес».

У зверненні зазначено, що 25 квітня 2013 Асоціація отримала два свідоцтва на знаки для товарів і послуг з номерами №169455 (зображення знака «НАБУ»), №169456 (словесне позначення «НАБУ»), згідно з якими «НАБУ» є зареєстрованим знаком для товарів і послуг 41 і 45 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків.

«На відміну від асоціації банків, Національне бюро Артема Ситника не має свідоцтва на торговельну марку «НАБУ», однак використовує абревіатуру в себе на сайті й у доменному імені nabu.gov.ua», — говориться у зверненні.

Юристи Асоціації прийшли до висновку, що чинне законодавство не визначає «НАБУ» як абревіатуру Національного антикорупційного бюро України. Згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, скорочена назва Національного антикорупційного бюро України — «Національне бюро».

«Таким чином, щоб уникнути плутанини, антикорупційному бюро було б доцільно використовувати для своєї ідентифікації офіційну скорочену назву «Національне бюро» замість абревіатури «НАБУ», що є офіційним скороченим найменуванням Незалежної асоціації банків України. Щодо доменного імені nabu.gov.ua, то його можна переплутати з nabu.ua - сайтом асоціації банків», — зазначили банкіри.

Закон і Бізнес