Закон і Бізнес


Не обідом єдиним


№9 (1307) 04.03—10.03.2017
7256

Шведський політик запропонував увести оплачувану годинну перерву під час робочого дня, щоб співробітники могли піти додому й зайнятися сексом.


«Є дослідження, які доводять, що секс корисний. Це допоможе поліпшити стосунки», — заявив агентству Франс Пресс член міської ради шведського містечка Евертурнео Пер-Ерік Мускос.

На думку депутата, зараз шведські пари проводять недостатньо часу разом. При цьому він не виключає, що в разі запровадження нововведення шведи використовуватимуть перерву не за призначенням. «Не можна гарантувати, що співробітник замість цього не піде на прогулянку», — зауважив П.-Е.Мускос. На його думку, пропозиція приречена на успіх. Однак деякі колеги депутата вважають, що новація поставить людей у нерівні умови: у когось немає пари, а хтось просто цього не хоче.

За даними інституту Coe-Rexecode, шведи працюють у середньому 1685 год. на рік. Менше від них в Європі навантажені тільки фінляндці й французи. Нагадаємо: в Україні нормою робочого часу в поточному році визначено 1986 год.