Закон і Бізнес


30 рішень за годину: суддя поставила рекорд


28.02.2017 17:07
112693

Найбільш завантажений суд в Україні — Печерський районний суд м. Києва. Серед 31 судді, які працюють в установі, найбільш навантаженою є суддя Христина Тарасюк. Щодня через неї проходить 44 справи, на кожну з яких йде до 2 хвилин.


Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних OpenDataBot, передає «Закон і Бізнес».

За даними сервісу, найнавантаженіший день в українських судах  — вівторок. В цей день розглядається до 21 тисячі справ. А найбільше судових справ проходить в Києві, Дніпропетровську та Харкові.

Повідомляється, що кожного дня в Україні переноситься більше 200 засідань. А через Печерський районний суд м. Києва (найбільш завантажений український суд) проходить щодня 278 судових справ. Другим за ним іде Приморський районний суд міста Одеси, а третім — Вінницький міський суд Вінницької області.

Суддя з найбільшим навантаженням Христина Тарасюк (Печерський райсуд м.Києва) розглядає переважно справи про адміністративні правопорушення. Другий у рейтингу суддя Автозаводського районного суду міста Кременчука Олег Коліуш. Трійцю лідерів закриває також суддя Печерського райсуду м. Києва Віталій Писанець.

До речі, через хворобу Х. Тарасюк 22 лютого не відбулося судове засідання у справі про притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння судді Шевченківського районного суду Києва Ірини Макаренко.

Закон і Бізнес