Закон і Бізнес


Trusted Advisors успішно представила інтереси банку у справі про повернення грошових коштів


28.02.2017 17:57
2885

Команда судової практики юридичної фірми «Trusted Advisors» успішно представила інтереси банку у справі про визнання незаконними дій та стягнення грошових коштів на загальну суму 5 526 042,24 грн.


Справа стосувалась списання грошових коштів відповідачем з підприємства у зв'язку з настанням несприятливих подій, які могли спричинити за собою невиконання зобов'язань позивача. Виходячи з того, що підприємство розташоване в зоні збройного конфлікту, а також у зв'язку з погіршенням фінансових показників позивача, відповідач прийняв рішення про дострокове стягнення заборгованості, право на яке передбачено умовами генерального договору. Право на самостійне списання грошових коштів виникло в зв'язку з невиконанням вимог про дострокове погашення заборгованості.

Юристи «Trusted Advisors» у судовому порядку зуміли довести правомірність списання коштів з рахунку позивача, виходячи з несприятливих подій, що виникли, відповідно до норм чинного законодавства та укладеного між сторонами договору.

Позитивне рішення в даному процесі, яке є преюдицією, гарантує можливість для Банку стягнути заборгованість в іншому судовому процесі.

Над проектом працювала команда ЮФ «Trusted Advisors» в складі партнера Владислава Рєзнікова, старшого юриста Олександра Архипова і юриста Сергія Яценко, яка зуміла забезпечити належну доказову базу і отримати позитивне рішення суду від 07 липня 2016 року, яким було відмовлено боржнику в стягненні з Банку достроково списаної заборгованості. Законність даного рішення було підтверджено Вищим господарським судом України від 13 лютого 2017 року.

Закон і Бізнес