Закон і Бізнес


Суддям та адвокатам розкажуть про права людини


27.02.2017 17:15
5994

1 березня Українська Гельсінська спілка з прав людини проведе прес-ланч з нагоди старту навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів».


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес», захід розпочнеться о 12.00 за адресою: м. Київ, вул. Тимофія Шамрила, 23, Бізнес-Центр «ЛІГА».

Під час заходу буде презентовано освітній інструмент, що має на меті підвищення професійного потенціалу суддів та адвокатів задля сприяння дотриманню і захисту прав і свобод людини в Україні, а також впровадження міжнародних стандартів у галузі прав людини в національну правову систему. Курс орієнтований на українських адвокатів і суддів, що зацікавлені у нових знаннях та передових професійних інструментах, задля встановлення верховенства права в Україні.

Курс було розроблено за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади в рамках проекту УГСПЛ «Права людини понад усе», активності в рамках якого завершено в лютому 2017 року. Практична імплементація курсу розпочнеться навесні 2017 року в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», який також впроваджується УГСПЛ.

Захід буде проходити в неформальній обстановці і надасть учасникам можливість поспілкуватися з організаторами та експертами курсу, представниками партнерських організацій та дипломатичних місій в Україні.

Спікери:

1. Аркадій Бущенко, адвокат, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини;

2. Іван Ліщина, Урядовий уповноважений України у справах Європейського суду з прав людини;

3. Сергій Заєць, адвокат, юрист Регіонального центру з прав людини, експерт Української Гельсінської спілки з прав людини;

4. Дарія Свиридова, координатор освітніх програм для юристів Української Гельсінської спілки з прав людини;

5. Андрій Шиманович, керівник департаменту маркетингових комунікацій ЛІГА:ЗАКОН.

Закон і Бізнес