Закон і Бізнес


ВР підтримала обмеження «закону Савченко»


24.02.2017 12:07
5473

Нардепи прийняли за основу законопроект, який змінює порядок зарахування строку попереднього ув'язнення. Ним запроваджується зарахування попереднього ув’язнення у строк покарання в розрахунку 1 день попереднього ув’язнення за 1 день позбавлення волі.


Проект Закону про внесення змін до статті 72 Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування строку попереднього ув'язнення №5259 підтримали 235 народних депутатів, передає «Закон і Бізнес».

«Ситуація, що наразі має місце у зв’язку із застосуванням положень Закону № 838-VIII, не повною мірою відповідає завданню Кримінального кодексу України, визначеному у частині першій статті 1 останнього, яке полягає у правовому забезпеченні охорони прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки, довкілля, конституційного устрою України від злочинних посягань, забезпеченні миру і безпеки людства, а також запобіганні злочинам», — говориться у пояснювальній записці до проекту.

Документом запроваджується правило про зарахування попереднього ув’язнення у строк покарання у вигляді позбавлення волі в розрахунку один день попереднього ув’язнення за один день позбавлення волі, крім випадків зарахування у разі вчинення злочинів невеликої та середньої тяжкості.

Закон і Бізнес