Закон і Бізнес


ВРП надасть оцінку правомірності спроби затримання судді


23.02.2017 15:39
4283

Суддя Солом'янського райсуду міста Києва Вікторія Кицюк просить Вищу раду правосуддя надати оцінку діям Нацполіції при спробі її затримання. ВРП визначить, чи були дії поліцейских втручанням у діяльність судді.


Як повідомили виданню «Закон і Бізнес» у ВРП, 22 лютого 2017 року на адресу Вищої ради правосуддя надійшло офіційне звернення судді Солом’янського районного суду міста Києва Кицюк Вікторії Сергіївни.

Відповідно до повідомлення 21 лютого 2017 року приблизно о 18:30  суддя була затримана двома працівниками патрульної служби поліції при виході з роботи із застосуванням фізичної сили та спеціальних засобів, при цьому судді було заподіяно тілесні ушкодження.

«Не тільки відсутність вчинення мною будь-яких правопорушень, а й повідомлення мною та в подальшому моєю колегою – суддею Солом’янського районного суду міста Києва Усатовою Іриною Анатоліївною – даних про мою особу не спинила даних осіб у вчиненні ними вищеописаних дій», – йдеться у зверненні судді.

Суддя звернулася до Вищої ради правосуддя з офіційною заявою та проханням надати оцінку зазначеним подіям. Відповідно до заяви, Кицюк В.С. оцінює вказані події як тиск на суддю.

Згідно зі статтею 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Рада з метою забезпечення незалежності та авторитету судді веде реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, проводить перевірку таких повідомлень, оприлюднює результати та ухвалює рішення.

Як зазначили у Раді, наразі на вивченні членів Вищої ради правосуддя перебуває 62 повідомлення суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Закон і Бізнес