Закон і Бізнес


Рада доброчесності заявила про загрозу для конкурсу до ВС


23.02.2017 10:23
3657

У Громадській раді доброчесності заявили, що окремі конкурсанти отримали несправедливі переваги під час вирішення практичного завдання, оскільки брали безпосередню участь у вирішенні справ, які покладено в основу завдань.


Про це ідеться у повідомленні, оприлюдненому ГРД, передає «Закон і Бізнес».

«Окремі конкурсанти отримали несправедливі переваги під час вирішення практичного завдання. В той час, коли всі учасники тестування мали лише 5 годин на розв’язання модельної задачі — написання судового рішення, деякі з них мали цілі місяці  на підготовку відповіді. Дійсно, справи розглядалися цими конкурсантами в якості суддів в різних інстанціях ще на початку минулого року і тому весь масив правової інформації був ними опрацьований, а часу на роздуми і обговорення з колегами було вдосталь», — говориться у повідомленні.

Рада доброчесності обіцяє, що подробиці і пропозиції щодо виходу з ситуації нададуть після консультацій з Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

«Така ситуація не свідчить про те, що конкурс загалом є нечесним, але наперед підриває довіру до результатів конкурсу стосовно таких кандидатів», — заявили у ГРД, однак не назвали жодного з кандидатів, яких мали на увазі.

Закон і Бізнес