Закон і Бізнес


Не якістю, так кількістю


№8 (1306) 25.02—03.03.2017
4453

Лише на другому пленарному тижні Верховна Рада спромоглася прийняти порядок денний шостої сесії VIII скликання. До середини липня народні обранці планують розглянути 2327 законопроектів за 38 пленарних засідань.


У цьому масиві левову частку (2037 позицій) складають проекти змін до законодавства, зокрема, ті, що виправляють свіжі помилки.

Традиційно, найбільшу зацікавленість нардепи виявляють до податкової та митної політики держави. В цій царині у нардепів накопичилось аж 502 пропозиції.

Не менш стурбовані вони й вдосконаленням правоохоронної діяльності, зокрема, посилення кримінальної та адміністративної відповідальності. Кожна сьома ініціатива (334 документи) проходить саме через цей профільний комітет.

На третьому місці за обсягом запланованої роботи — Комітет з правової політики та правосуддя (225 проектів). Утім у цих планах досі відсутні зміни до процесуального законодавства у зв’язку з перебудовою судоустрою.

У документі також наведено перелік із 166 проектів, які не рекомендовані профільними комітетами або втратили актуальність й, відповідно, знімаються з розгляду. Ще 27 повертаються на доопрацювання, а 14 відкликані самими суб’єктами права законодавчої ініціативи.