Закон і Бізнес


В АПУ вимагають реакції на затримання адвокатів у Криму


01.02.2017 10:19
3241

Асоціація правників України переконана, що факти нехтування правами людини, переслідування адвокатів на території Криму вимагають невідкладного реагування української влади та міжнародної спільноти.


Про це ідеться у відкритому зверненні АПУ щодо неприпустимості переслідування адвокатів у Криму, передає «Закон і Бізнес».

Звернення пов’язано із нещодавніми переслідуваннями та залякуваннями адвокатів Миколи Полозова та Еміля Курбедінова за здійснення ними професійної діяльності, що на думку Асоціації є неприпустимими та не відповідає будь-яким міжнародним стандартам.  

«Влада Російської Федерації вкотре порушила Основні положення про роль адвокатів, прийняті VIII Конгресом ООН із запобігання злочинам у серпні 1990 р., які гарантують можливість безперешкодного здійснення своїх повноважень захисниками (зокрема, без залякування, недоречного втручання та покарання за професійну діяльність)», — говориться у зверненні.

Окрім того в Асоціації наголошують, що зазначені факти свідчать про порушення прав кримчан на свободу, особисту недоторканність, справедливий і публічний розгляд справи компетентним, незалежним безстороннім судом та право на захисника, передбачені Міжнародним пактом про громадянські і політичні права.

Закон і Бізнес