Закон і Бізнес


ЄСПЛ прийняв до розгляду позов Єфремова, – адвокат


10.01.2017 12:41
4160

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду позов колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова щодо законності його арешту.


Про це заявив його французький адвокат Максим Сасье в інтерв'ю «Українським новинам».

«Поки що існує 1 скарга, яка вже зареєстрована (ЄСПЛ) і зараз розглядається... Вона стосується взяття політика Єфремова під варту», – сказав він.

Адвокат зазначив, що захист має намір подати ще одну скаргу і чекає на рішення Апеляційного суду Києва щодо законності продовження утримання під вартою Єфремова до 6 місяців. Сасье також висловив обурення тим, що Апеляційний суд «затягує розгляд цієї справи».

«Я втретє прилітаю в Україну, і четвертий раз справа Єфремова повинна була розглядатися в Апеляційному суді, але її було відкладено. У мене таке враження, що у вас в країні не хочуть здійснювати правосуддя і відмовляють пану Єфремову в його законному праві на захист», – підкреслив він.

На його думку, екс-депутата піддають кримінальному переслідуванню в Україні виключно за його політичну позицію, що є порушенням Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Власне кажучи, те, що пропонував пан Єфремов – це те, що пізніше президент Порошенко ратифікував у «мінських угодах», – упевнений француз. Адвокат вважає це порушенням ст. 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, де йдеться про свободу поглядів.

Закон і Бізнес