Закон і Бізнес


Судді зараз не так охоче виносять незаконні рішення, — Ситник


19.12.2016 13:11
5329

Директор НАБУ Артем Ситник має оптимістичні прогнози щодо розгляду 44 кримінальних проваджень переданих Бюро до суду, але водночас вважає незавершеність реформи актуальною проблемою.


Про це директор Національного антикорупційного бюро України розповів у інтерв'ю для видання «Новое Время», передає «Закон і Бізнес».

«Гарантія успіху в суді – зібрана необхідна доказова база під час розслідування. Треба визнати, що судді зараз не так охоче виносять незаконні рішення, як це було раніше... Тому я не бачу підстав для того, щоб такі песимістичні прогнози стали реальністю», — відповів Артем Ситник на запитання, чи не боїться він, що судові вироки зроблять його роботу даремною.

На запитання, що найбільш заважає НАБУ у роботі, Ситник розповів: «Є різні форми опору і протидії. Перше - дискредитаційні кампанії. У людей, що фігурують в наших справах, є вплив на медіа-ресурси. Це те, що проти нас постійно використовується. Друге – нереформовані суди і ця проблема більш актуальна, у зв'язку зі збільшенням кількості проваджень, переданих на розгляд суддів. І третє – постійні спроби обмежити наші повноваження шляхом внесення змін до законодавства. Опір ми сприймаємо як невід'ємний елемент нашої роботи».

Закон і Бізнес