Закон і Бізнес


Більше половини судів в Україні взагалі не охороняється

Президента просять про фізичний захист


16.12.2016 16:23
4131

Судова влада вкотре звертає увагу, що питання охорони судів досі не вирішено, та просить Президента України та Прем’єр-міністра сприяти врегулюванню ситуації, оскільки ризики терористичної загрози значно зросли.


Про це ідеться у зверненні керівників судів, інших органів та установ у системі правосуддя до Президента України та Прем’єр-міністра України опублікованому Державною судовою адміністрацією, передає «Закон і Бізнес».

«Неодноразові звернення органів судової влади до Кабінету Міністрів України та Міністерства внутрішніх справ України, а також проведені міжвідомчі наради з метою вирішення порушеного питання позитивного результату не дали», — говориться у зверненні.

Керівники вищих органів судової влади у своїх листах просили Президента України та Прем’єр-міністра України сприяти врегулюванню ситуації, що склалася, для забезпечення виконання в повному обсязі Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Судді зазначають, що подальше зволікання з вирішенням питання щодо забезпечення належної охорони судів, інших органів та установ у системі правосуддя може мати непередбачувані наслідки, особливо сьогодні, коли значно зросли ризики терористичної загрози.

Як раніше повідомляла ДСА, на сьогодні з 763 апеляційних та місцевих судів правосуддя здійснюють 675 судів. Зазначені суди, інші органи та установи у системі правосуддя розташовані у 801 будівлі, з яких 453 (56%) не охороняються взагалі, 197 (25%) – тільки вдень, 5 (1%) – лише вночі, цілодобовою охороною підрозділами Національної поліції України забезпечується 146 (18%) приміщень.

Закон і Бізнес