Закон і Бізнес


Б’є і не любить


№51 (1297) 17.12—23.12.2016
4955

Пекінський суд уперше в історії ухвалив рішення про надання чоловікові захисту від дружини, яка регулярно його била. Жінку зобов’язали покинути квартиру і заборонили спілкуватися із благовірним протягом півроку.


Фігуранти судового розгляду одружені з 2014 року і, як стверджує чоловік, постійно сваряться через дрібниці. За словами потерпілого, дружина його побила в травні 2016 року, а потім у листопаді. Причому свідком знущань стала новонароджена дочка, яка дуже злякалася.

Китаєць поскаржився в поліцію, але згодом забрав документи і медичні довідки, що свідчать про побої, після чого звернувся до одного з окружних судів Пекіна. У результаті чоловікові вдалося отримати ордер на захист від дружини. Китайська Феміда на 6 місяців заборонила агресивній молодиці турбувати голову сім’ї, погрожувати йому і завдавати шкоди, повідомляє The China Daily.

Суд зобов’язав жінку покинути квартиру й заборонив їй наближатися до чоловіка ближче, ніж на 200 м. У разі порушення постанови дружину можуть затримати на 15 діб і оштрафувати на 1000 юанів (майже $150).

Рішення суду КНР ухвалене відповідно до першого в історії Китаю закону про боротьбу з домашнім насильством, який вступив у силу в березні. Вже видано більш як 300 подібних ордерів, проте в основному в них ідеться про насильство чоловіків щодо жінок.

Донедавна проблема домашнього насильства в Китаї вважалася внутрішньою сімейною справою.