Закон і Бізнес


Через помилки у е-деклараціях, суддів звинувачують у корупції


14.12.2016 17:33
9742

Інформація стосовно великої кількості готівки у суддів Господарського суду міста Києва Джарти Вікторії та Бондаренко Ганни не відповідає дійсності. ЗМІ розповсюдили помилкові та не повні дані з е-декларацій суддів.


Як повідомив виданню «Закон і Бізнес» відділ взаємодії зі ЗМІ Господарського суду міста Києва, інформація, викладена у розслідуванні проекту Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» — PROSUD стосовно суддів Господарського суду міста Києва Бондаренко Ганни та Джарти Вікторії є неповною та не відповідає дійсності.

В суді зазначають, що у зв’язку з некоректною роботою системи електронного декларування та технічними збоями системи, суддею Господарського суду міста Києва Вікторією Джарти була оприлюднена декларація, в якій замість зазначення  готівки в розмірі 135 000 доларів США, дану суму було внаслідок таких збоїв тричі помилково відображено у декларації, у зв’язку з чим загальна сума готівки в доларах США склала $405 000.

З метою усунення некоректно вказаної інформації Вікторія Джарти своєчасно (ще 05.11.2016 р.) направила офіційного листа до Національного агентства запобігання корупції з проханням внести зміни в опубліковану декларацію. Станом на сьогоднішній день вказані недоліки у декларації судді Господарського суду міста Києва Джарти Вікторії є не усуненими, про що Вікторія Джарти повідомляла на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Щодо належних судді Господарського суду міста Києва Бондаренко Ганни коштів, в суді зазначають, що дана інформація відповідає дійсності лише частково та є неповною.

Зауважується, що згадані у публікації готівкові грошові кошти у національній валюті України у розмірі 13120000 грн., задекларовані  чоловіком судді – Львовим Сергієм Вадимовичем у  іноземній валюті (500000 доларів США) та є інформацією повідомленою членом родини судді у 2015 році, оскільки до цього часу суддя у шлюбі не перебувала.

Крім того, в суді звертають увагу, що у розділі 13 Декларації  чоловік судді також задекларував фінансові зобов`язання перед третіми  особами на суму, яка не вказана в декларації. В інших розділах декларації чоловік судді Бондаренко Ганни Павлівни вказав, що він  володіє корпоративними правами осіб приватного права  (юридичних осіб).

Повідомляється, що суддя Бондаренко Ганна Павлівна пройшла спеціальну перевірку відомостей про особу, яка претендує на зайняття посади, пов’язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України «Про запобігання корупції», та перевірку відповідно до Закону України «Про очищення влади». Декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік  та 2015 рік були подані відповідно до законодавства.

Відділ взаємодії зі ЗМІ Господарського суду міста Києва  закликає журналістів в цілому та Всеукраїнського об’єднання «Автомайдан» — PROSUD зокрема не розповсюджувати некоректну, неперевірену та неповну інформацію, а також утриматись від упередженого та необ’єктивного висвітлення судової системи України.

Закон і Бізнес