Закон і Бізнес


В Нацполіції суди звинуватили у бездіяльності під час виборів


Заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко.

14.12.2016 16:59
4904

Через незавершеність реформи, суди не притягують до відповідальності порушників законодавства про вибори. Свою роботу, із виявлення таких порушників, Національна поліція називає «професійною» і «оперативною».


Як повідомляє «РБК-Україна», про це сьогодні під час прес-конференції «Виборчі злочини і відповідальність: виклики і можливі рішення» заявив заступник голови Національної поліції - начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, передає видання «Закон і Бізнес».

«Не поодинокими були випадки, коли дії Національної поліції були професійними і оперативними, але по справах, переданих до суду, винні не понесли покарання з незалежних від нас причин», — завив Вакуленко.

За його словами, істотний вплив на ситуацію має недосконалість виборчого законодавства і незавершеність процесу реформування не лише поліції, а й прокуратури і судів.

«З нашої точки зору, саме дорожня карта стане необхідним чинником підвищення ефективності превентивних дій запобігання вчинення злочинів проти виборчих прав, виявлення, усунення їх причин і умов», — додав Вакуленко.

Закон і Бізнес