Закон і Бізнес


Кабінетний розрахунок


№50 (1296) 10.12—16.12.2016
5899

Народні депутати підрахували, що загальна вартість «електронного кабінету» перевищить 90 млн гривень. З них 50 млн необхідні на закупівлю серверного обладнання, а 40 на програмне забезпечення та сканери.


Такі розрахунки для запровадження електронного кабінету в українських судах запропонували у Верховній Раді, підготувавши законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо створення та функціонування в судах електронної системи «Персональний онлайн кабінет») (№5498).

В проекті зазначається, що у разі впровадження змін, сторони та учасники процесу матимуть змогу в будь-який час ознайомитися з матеріалами справи та документами, що надійшли до суду по їх справі, з можливістю отримання та копіювання документів. Також вони отримають доступ до відео та аудіо записів засідань.

Як повідомляв «ЗіБ», наразі у Державній судовій адміністрації триває підготовка програмного забезпечення для запровадження електронного кабінету. Разом з тим, для реалізації цієї ініціативи потрібно також внести зміни до законодавства.