Закон і Бізнес


Канадські експерти допомагатимуть ВККС та ВРП оцінювати суддів


12.12.2016 14:36
5177

У 2017 році розпочне роботу українсько-канадський проект «Підтримка реформи судової системи», який надасть технічну допомогу Вищій кваліфікаційній комісії суддів і Вищій раді правосуддя в доборі і дисциплінарній відповідальності суддів.


Про це заявив надзвичайний і повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук під час науково-практичної конференції «Національні стандарти суддівської освіти та кращі міжнародні практики в дії», передає видання «Закон і Бізнес».

«З набуттям чинності змінами до Конституції України в частині правосуддя та змінами до закону про судоустрій розпочалась судова реформа – засаднича можливість очистити судову систему, зробити її прозорою та доступною», – зазначив Роман Ващук. Одночасно він висловив сподівання, що «з прийняттям Закону України «Про Вищу раду правосуддя» ВРП отримає додаткові важелі для забезпечення найвищих стандартів доброчесності та професійної поведінки серед українського суддівства».

У конференції також брав участь голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк. Він привітав учасників заходу та зазначив, що ця конференція «не лише підбиває певні підсумки, а й відкриває нові перспективи та горизонти для співпраці».

«Реформа, яка нині відбувається в державі, має системний характер, пов’язаний не лише з реформуванням окремого блоку судівництва, а стосується всіх галузей: і економічних, і політичних. Ми займаємося, зокрема, судовою реформою, в межах якої не можна вирішити всіх проблем держави», – зазначив Ігор Бенедисюк та нагадав, що паралельно з реформою суддівської освіти рухається і реформа юридичної освіти. У зв’язку з цим висловив думку, що «запровадження конкурентного середовища серед адвокатів, суддів і прокурорів, які мають бути на одному якісному рівні, дасть можливість досягти нової якості суддівства».

Закон і Бізнес