Закон і Бізнес


НАБУ відкрило справи на трьох суддів


12.12.2016 12:07
6556

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені чотири кримінальні провадження стосовно трьох суддів. НАБУ звинувачує їх у незаконному збагаченні, а одного з них, ще й у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації.


Про це повідомила прес-служба Національного антикорупційного бюро України, передає видання «Закон і Бізнес».

Загальна кількість проваджень, зареєстрованих детективами Бюро за результатами аналізу е-декларацій сягнула десяти.

Нагадаємо, 17 листопада Бюро зареєструвало перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 та ч. 3 ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу е-декларацій. Два провадження відкриті стосовно народних депутатів України і одне — представника судової гілки влади.

Упродовж 7-9 грудня НАБУ зареєструвало в ЄРДР ще сім кримінальних проваджень.  Два — за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами (ст. 366-1 Кримінального кодексу України). Одне провадження — за фактом незаконного збагачення заступника голови облради (ч.3 ст. 368-2 КК України – «Незаконне збагачення особи, яка займає особливо відповідальне становище»).

Як розповіли у НАБУ, відомості про ще чотири кримінальні провадження внесені за фактом незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій трьома суддями: стосовно двох служителів Феміди детективи Бюро розслідують скоєння злочину, передбаченого ч.2. ст. 368-2 КК України, третій суддя фігурує у двох провадженнях, відкритих за фактами незаконного збагачення (ч.3 ст. 368-2 КК України) та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій (ст. 366-1 КК України).

Закон і Бізнес