Закон і Бізнес


Санта — поза зоною


Через «безбожного Санту» молодь забуває справжні німецькі свята. Тому його перевдягнуть у костюм святого Миколая.

№50 (1296) 10.12—16.12.2016
5521

Католицька благодійна організація Catholic Bonifatiuswerk відкрила в баварському м.Пассау (Німеччина) «зону без Санти Клауса». Організатори акції пояснюють, що хотіли показати важливість християнської традиції та цінностей.


На їхню думку, через «безбожного Санту» молодь забуває справжні національні свята, такі як день святого Миколая, який у Німеччині відзначають 6 грудня.

Як повідомляє BBC News, за традицією, на різдвяні свята німці купують шоколадних санта-клаусів. У Catholic Bonifatiuswerk пропонують замінити їх плитками шоколаду, виготовленими з дотриманням етичних та екологічних стандартів. Або принаймні вдягнути Санту в паперовий костюм святого Миколая. Відповідну викройку можна скачати на сайті організації.

Також днями група прихильників національних чеських традицій оприлюднила петицію із закликом «врятувати малюка Ісуса». Чехам пропонується бойкотувати Санту Клауса під час різдвяних та новорічних свят. Давні місцеві повір’я говорять, що саме Ісус приносить чеським дітям подарунки на Різдво.