Закон і Бізнес


Сало принципу

Вегани образилися на «жирну» банкноту і вимагають вилучити її з обігу


№50 (1296) 10.12—16.12.2016
5528

У Великій Британії вимагають заборонити обіг нової банкноти номіналом £5 через тваринні жири в її складі. За добу он-лайн-петиція набрала 13,5 тис. підписів.


Автором ініціативи виступив 47-річний працівник готелю з м.Кесвік Дуг Моу. Чоловік, який не їсть їжу тваринного походження понад 20 років, розповів, що відчув огиду, коли дізнався, що до складу купюр входить тверде сало. За словами Д.Моу, він не розуміє, навіщо було використовувати ту ж речовину, що й в купюрах старого зразка, якщо сучасні технології дозволяють цього не робити, повідомляє Daily Mail.

Нові купюри надійшли в обіг у вересні 2016 року. Після їх появи один з користувачів Твіттеру поставив Bank of England питання щодо наявності сала в складі банкнот і отримав ствердну відповідь. Повідомлення викликало негативну реакцію юзерів-веганів.

Д.Моу розповів, що його приємно здивувала така кількість однодумців, але при цьому він не особливо вірить в позитивний результат.

На аверсі нової банкноти зображена королева Єлизавета II, на реверсі —колишній прем’єр-міністр країни Вінстон Черчилль. В цілому було надруковано 440 млн примірників.