Закон і Бізнес


У розслідуваннях НАБУ фігурують 39 суддів, — Ситник


Керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник

08.12.2016 15:45
4754

Станом на 1 грудня у провадженні НАБУ перебуває 256 кримінальних справ. У розслідуваннях фігурують 15 високопосадовців, 39 суддів, 25 прокурорів, 62 топ-менеджери державних підприємств.


Як повідомляє «Укрінформ», про це заявив керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає видання «Закон і Бізнес».

«Всього станом на 1 грудня 2016 року у провадженні перебуває 256 кримінальних справ. Повідомлено про підозру 121 особі, складено обвинувальні акти щодо 63 осіб і, відповідно, 44 кримінальні провадження скеровано до суду. У розслідуванні фугують 15 високопосадовців, 39 суддів, 25 прокурорів, 62 топ-менеджери державних підприємств», — заявив він.

За словами Ситника, саме держпідприємства є «одним із основних розсадників корупції».

Директор НАБУ додав, що велика кількість проваджень перебуває на стадії завершення і найближчим часом будуть передані до суду.

Крім того, Артем Ситник закликав НАЗК відкрити НАБУ повний доступ до бази даних декларацій для пришвидшення їх перевірки.

«Сьогодні мені принесли матеріали на порушення ще ряду кримінальних проваджень у розвиток перевірки електронних декларацій. Ці провадження стосуються судової гілки влади, а також представників парламенту. Це все було зроблено за результатами роботи нашої аналітичної служби, за результатами аналізу декларацій цих високопосадовців з використанням доступу до реєстрів і баз даних державних органів, зокрема, Фіскальної служби, Міністерства юстиції. І, на жаль, чомусь ми поки не знайшли розуміння в НАЗК, оскільки ми попросили відкрити нам повний доступ згідно з чинним законодавством до цих декларацій, для того, щоб ця робота йшла більш ефективно. Але десь такого розуміння ситуації ми там поки що не побачили», — сказав він.

Водночас, Ситник, користуючись нагодою, звернувся до керівництва НАЗК та закликав все ж таки відкрити для співробітників НАБУ повний доступ до декларацій високопосадовців України.

«Хотів би звернутись публічно до наших колег із Нацагентства щодо запобігання корупції все-таки відкрити нам повний доступ до декларацій, як того вимагає закон, це значно пришвидшить нашу роботу», — підкреслив директор НАБУ.

Закон і Бізнес