Закон і Бізнес


У ВККС назвали основну причину відмови кандидатам у судді ВС


07.12.2016 10:59
9060

Розглянувши документи 297 кандидатів на посаду судді Верховного Суду, Вища кваліфікаційна комісія суддів дійшла висновку: основна причина недопущення – подання неповного пакету документів.


Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомили у ВККС.

«Деякі кандидати не подали Декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що встановлено законодавством про запобігання корупції. Інші кандидати не надали письмову згоду на збирання, зберігання, обробку та використання інформації про кандидата з метою оцінки його готовності до роботи на посаді судді», — пояснює член ВККСУ Тетяна Шилова.

У свою чергу, член Комісії Андрій Василенко розповів, що траплялися випадки невідповідності стажу наукової роботи у сфері права у кандидата, що подавав документи як науковець, або ненадання копій судових рішень та інших процесуальних документів, які підтверджують досвід професійної діяльності адвоката щодо здійснення представництва в суді та/або захисту від кримінального обвинувачення кандидатом, що подавав документи як адвокат.

Тетяна Весельська, член ВККСУ, також зазначила, що деякі кандидати не надавали копії військового квитка або довідки медичної установи про стан здоров’я кандидата з висновком щодо його придатності до роботи на посаді, пов’язаній із виконанням функцій держави.

Всього, на засіданнях колегій, Вища кваліфікаційна комісія суддів України розглянула документи 297 кандидатів на посаду судді Верховного Суду. З них, 231 кандидат допущений до участі в конкурсі, 66 отримали відмову.

Закон і Бізнес