Закон і Бізнес


Справу Єфремова розгляне ЄСПЛ

За захист взявся французький адвокат, що вже вигравав у України в Європі


06.12.2016 10:48
4797

Справа екс-керівника Партії регіонів Олександра Єфремова розглядається в Європейському суді з прав людини, де його інтереси буде представляти французький адвокат Максим Сесье (Maxime Cessieux).


Адвокат прибув в Україну, щоб особисто побачити умови тримання під вартою Олександра Єфремова. Про це повідомив український адвокат політика Євген Солодко.

«Хочу нагадати, що Україна - член ради Європи і відповідно, Олександр Єфремов має право на справедливий суд. У травні 2014 року Єфремов висловив свої погляди на політичні події в країні як політик, який представляє частину українського народу. Вже у вересні цього року президент України Порошенко підписав в Мінську договір, який повністю відповідає тим ідеям, які озвучувалися Олександром Єфремовим в травні. Але Єфремова продовжують все також звинувачувати. Це порушує ст. 10 Конвенції з прав людини», - заявив адвокат М.Сесье.

«Ми впевнені, що ЄСПЛ дасть належну оцінку процесу над Єфремовим, - додав Є.Солодко. - Фактично наш підзахисний був обмежений в захисті. Суддя Карабань наплював на Конституцію України і права людини. Коли Генпрокурор заявляє про власну ненависть до підозрюваного, про яку правову культуру в країні можна говорити? Якщо наші можновладці не розуміють, що правосуддя одне для всіх, то я сподіваюся, що європейський суд поставить їх на місце», - констатував адвокат Є.Солодко.

Також М.Сесье вказав на той факт, що Генеральний прокурор України назвав Єфремова винним ще до того, як його справа почала розглядатися в суді, що, за його словами, є порушенням презумпції невинуватості.

Нагадаємо, М.Сесье допоміг екс-першому заступнику глави АП Андрію Портнову домогтися в суді ЄС в Люксембурзі першої в історії українських громадян перемоги над Євросоюзом, скасувати міжнародні санкції і стягнути збитки, завдані протиправними діями чиновниками ЄС.

Закон і Бізнес