Закон і Бізнес


В Уряді назвали вартість ДП «Укрспирт»


05.12.2016 17:32
4332

За оцінками Мінагрополітики, без урахування боргового навантаження, оціночна вартість активів ДП «Укрспирт» складає $200-400 млн, але його точна вартість визначиться на підставі конкурентних торгів.


Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий під час зустрічі з журналістами, передає видання «Закон і Бізнес».

«Очікуємо, що до 25 грудня всі законодавчі ініціативи про демонополізацію будуть схвалені парламентом. Ми дали достатньо часу, щоб попрацювати з документами. Все було так, як передбачено законом. Я точно знаю, що депутати володіють інформацією, працюють над нею, аналізують. Якщо ж ініціативи не будуть пройдені, тоді ми заходимо у виток абсолютно незрозумілих переговорів», — розповів Кутовий.

Міністр переконаний, що сьогодні до 40% ринку алкоголю в Україні знаходиться в «тіні», і приватизація «Укрспирту» допоможе вирішити і це питання, наростити експорт і збільшити надходження податків до держскарбниці.

«У нас є чіткі часові обмеження. Ми передбачаємо, що у 2018 році державних підприємств у галузі виробництва спирту вже не буде. Хто приватизує, хто зайде у цей ринок – буде працювати», – зауважив він.

Закон і Бізнес