Закон і Бізнес


Музика неволі


№49 (1295) 03.12—09.12.2016
3756

Власника бару посадили у в’язницю за надто гучну музику. Через неї в людей, які живуть поверхом вище, почалися безсоння, депресія і невроз. Потерпілі численними скаргами домоглися проведення необхідних вимірів шуму. Також вони надали суду довідки про погіршення стану здоров’я всіх членів сім’ї.


Під час розслідування з’ясувалось, що гучність музики, яка лунала в цьому барі в м.Брунеті (автономне співтовариство Мадрид, населення 10 тис. жителів), майже завжди перевищувала 100 дБ. І це вкрай негативно позначилося на стані здоров’я сім’ї з трьох осіб, яка живе поверхом вище.

Всі намагання сусідів домовитися не дали жодного результату. Зрештою, вони були змушені звернутися до міської влади із заявою про свавілля. Втім, аби техніки нарешті виміряли рівень шуму, знадобилося близько 30 таких скарг. У підсумку був зафіксований рівень, достатній для звернення до суду.

Крім того, суду було надано медичні довідки, які підтверджують, що всі члени сім’ї потерпають від розладів сну, тривоги, депресії, безсоння, а також невротичних проблем. Все це стало причиною того, що власника бару восени 2014-го засудили до позбавлення волі на 4 роки 3 місяці. Щоправда, апеляційний суд скоротив строк покарання до 3,5 року.