Закон і Бізнес


У КМДА запропонували новий спосіб обчислення плати за опалення


30.11.2016 09:39
15130

Столична влада пропонує здійснювати нарахування тепла в будинках без лічильників на основі нарахувань, здійснених у будинках, де лічильники встановлені. Таким чином мешканці в будинках із приладами та без них отримають аналогічні квитанції за опалення.


Як повідомляє прес-служба КМДА, таку пропозицію озвучив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає видання «Закон і Бізнес».

За його словами, міська влада детально проаналізувала ситуацію з нарахуваннями за жовтень та пропонує спільно з урядом запровадити оптимізований механізм нарахування за опалення.

«Ми прагнемо, насамперед, забезпечити справедливі нарахування для мешканців будинків, де існують технічні проблеми зі встановленням вузлів обліку, або де прилади обліку були вкрадені чи пошкоджені. Для цього буде визначено середній рівень споживання тепла у багатоповерхівках із лічильниками, який буде застосований для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні. Щомісячна публікація обсягів споживання тепла будинками з лічильниками, а також показників питомого споживання знімуть будь-які питання та домисли навколо нарахування», – повідомив заступник голови КМДА.

Він нагадав, що у Києві нарахування за централізоване опалення для 90% квартир здійснюється за приладами обліку тепла і для 10% квартир за розрахунковою методикою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів № 1037.

«Досвід двох попередніх опалювальних сезонів показав, що мешканці підтримують нарахування за приладами обліку навіть у холодні місяці, коли ціна за опалення перевищує тариф, розуміючи більший обсяг споживання тепла. Зважаючи на те, що у Києві лише невелика частина будинків залишається не оснащеною приладами обліку, саме тут доцільно запровадити таку пілотну модель нарахування. Тому ми повинні внести зміни до нарахувань у таких будинках допоки там не будуть встановлені прилади обліку», – пояснив заступник голови КМДА.

Закон і Бізнес