Закон і Бізнес


Податкова компенсація


№48 (1294) 26.11—02.12.2016
5771

Судді Високого суду Лондона чекають збільшення жалування на 12—15%. Завдяки цьому їхні доходи набагато перевищать £200 тис. на рік (близько 560 тис. грн. на місяць).


Уряд країни погодився з квітня 2017 року підвищити платню 106 суддям (які нині отримують у середньому близько £180 тис. на рік), намагаючись таким чином вирішити проблему кадрів.

Платникам податків очікуване зростання розмірів суддівських окладів обійдеться в £3 млн на рік, що набагато перевищує накладене на державний сектор у цілому обмеження зростання зарплат на рівні 1%.

Конкретні суми стали відомі лише в ході процесу, на якому розглядався позов 6 служителів британської Феміди, котрі оспорюють зміни в системі виплати пенсій.

Позивачі стверджували, що були призначені на свої посади у «відносно ранньому віці» (близько 50 років), що призвело до їх «дискримінації» за нових умов пенсійного забезпечення порівняно з немолодшими суддями. Крім того, як нагадали адвокати позивачів, погоджуючись на призначення, внаслідок яких довелося відмовитися від кар’єри в інших галузях юриспруденції без перспектив повернутися до залишеної справи відставки, майбутні судді не могли передбачити, що зазнають таких фінансових утрати при новій пенсійній схемі.

Заплановане збільшення грошового утримання покликане, за планом уряду, компенсувати податкові виплати суддів, котрі вийшли на пенсію.

За інформацією Daily Mail, новина, що в деяких суддів жалування може сягнути £27 тис., викликала обурення інших держслужбовців.