Закон і Бізнес


Хвацькі «наїзники»


Нові правила насамперед стосуватимуться «сегвей-екскурсій» Барселоною, які набули особливої популярності у туристів.

№48 (1294) 26.11—02.12.2016
4955

Власникам електричних самокатів доведеться покинути тротуари столиці Каталонії й перебратися на проїжджу частину або принаймні на велодоріжку. Крім того, цим транспортним засобом заборонять користуватися дітям до 16 років.


Мерія Барселони відзначила, що кількість скарг на сегвеїстів постійно зростає. Ці «наїзники» створюють все більше ситуацій, небезпечних зіткненнями з пішоходами, повідомляє портал 20 minutos.

Крім того, сегвеї заборонять паркувати в місцях, де вони займають частину пішохідного переходу. Не можна буде прив’язувати їх до дерев, вуличних інсталяцій (лавок, автоматів з продажу закусок і води, сміттєвих контейнерів тощо).

Транспортні засоби вагою до 25 кг отримають право пересуватися по велодоріжках. Важчі сегвеї, трицикли і квадроцикли (до 50 кг) прирівняють до автомобілів, що позначаються у посвідченні водія як «клас В». Відповідно, кермувальники цих транспортних засобів будуть зобов’язані дотримуватися всіх правил дорожнього руху.

Правда, їм дозволять рухатися по спеціальних доріжках у житлових зонах (так званих calzadas de las calles 30), де автомобілям їздити не можна. Але всі водії будуть зобов’язані користуватися шоломами.

За порушення встановлених правил передбачаються штрафи в сумі від €100 до 500.