Закон і Бізнес


Справа Єфремова: ключовий свідок заявив про фальсифікації і погрози


24.11.2016 10:29
5603

Під час судового засідання у кримінальній справі проти екс-глави Партії регіонів Олександра Єфремова народний депутат 7 скликання Володимир Медяник розповів про фальсифікації погрози щодо нього з боку обвинувачення.


Аудіофайл допиту В.Медяника у суді (який є одним з ключових свідків і ще недавно сам був підозрюваним) оприлюднив екс-перший заступник Глави Адміністрації Президента Андрій Портнов.

«Мене привезли на 2 години раніше, адвоката мого не було, був зі мною конвой - три людини. В кімнату для допиту Генеральної прокуратури прийшли двоє людей, що представилися як слідчий Захаров і прокурор Кожуховский, який знаходиться тут (в залі судового засідання - прим. Ред.). І протягом може години - півтори перед моїм офіційним допитом вони моделювали ситуацію, за якої я повинен буду сказати під протокол. Як потім виявилося, протокол був у них вже готовий. На підпис мені пред'явив його прокурор Кожуховский після допиту, коли вже були адвокати», - розповів В.Медяник.

Крім таких маніпуляцій, він також звернув увагу на погрози з боку слідчого і прокурора, а також пропозицію обміну потрібних обвинуваченню показань на свободу. «До цього вони вимагали, щоб я дав свідчення по ряду осіб - колишніх колег моїх по депутатському корпусу, по ряду ситуацій і, зокрема, по Олександру Єфремову. Обіцяли відпустити мене протягом 2 - 3 днів, якщо я дам їм потрібні свідчення. А якщо не дам, слідчий Захаров сказав, що я буду сидіти рік-півтора, як мінімум, під слідством. Я це все виклав у скарзі до суду і в Генеральну прокуратуру», - зазначив екс-нардеп.

Нагадаємо, О.Єфремову закидають посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. У той же час, коментар про фінансування сепаратистів, який нібито дав Єфремов (і який став приводом для його арешту в Києві), виявився вирваною з контексту нарізкою його висловлювань інтерв'ю дворічної давнини.

Закон і Бізнес