Закон і Бізнес


Перелік спеціальностей вищої юридичної освіти доповнено


24.11.2016 09:53
17980

Усі, хто здобув вищу освіту за спеціальностями «081 Право», «262 Правоохоронна діяльність» та «293 Міжнародне право» на рівні бакалавра і магістра мають право займатися діяльністю, що передбачає наявність вищої юридичної освіти.


Відповідне рішення про оновлення переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України, передає видання «Закон і Бізнес».

Відповідно до змін у постанову КМУ від 29 квітня 2015 р. № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», Перелік розширено галуззю знань «29 Міжнародні відносини», до якої увійшли три спеціальності: Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, Міжнародні економічні відносини,  Міжнародне право.

Постанову доповнили також нормою, відповідно до якої усі, хто здобув вищу освіту за спеціальностями «081 Право», «262 Правоохоронна діяльність» та «293 Міжнародне право» на бакалаврському і магістерському рівні вищої освіти мають право обіймати посади або займатися діяльністю, що передбачають наявність вищої юридичної освіти.

До Переліку також  додали сім нових спеціальностей, серед яких: «106 Географія», «126 Інформаційні системи та технології», «187 Деревообробні та меблеві технології», «194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології», «228 Промислова фармація», «229 Громадське здоров'я», «256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності)».

Нагадаємо, що у 2015 році було здійснено перехід до укрупненого переліку галузей знань і спеціальностей. Даний перехід привів у відповідність український Перелік з переліками діючими в країнах Європи та світу, що дозволило спростити процедури визнання дипломів та створення програм подвійних дипломів у співпраці українських університетів з міжнародними партнерами. 

Закон і Бізнес