Закон і Бізнес


У РФ запропонували звільняти суддів за скасовані рішення


23.11.2016 16:20
27395

У Держдумі РФ запропонували достроково припиняти суддівські повноваження у разі скасування трьох їх рішень.


Відповідний законопроект № 34583-7 «Про внесення зміни до статті 14 Закону Російської Федерації «Про статус суддів в Російській Федерації» був зареєстрований в російському парламенті, передає видання «Закон і Бізнес».

Документом вводиться нова підстава для позбавлення судді посади – «вступ в законну силу рішення суду вищої інстанції, що в третій раз скасовує рішення суду нижчої інстанції, яке прийнято одноособово одним і тим же суддею протягом строку його повноважень».

Згідно з російським законодавством федеральні судді в РФ призначаються пожиттєво. І далеко не кожен суддя може похвалитися тим, що за всю кар'єру у нього скасували менше трьох актів.

Однак такі зміни ініціатор проекту пояснює тим, що під загрозою втратити мантію суддя «буде прагнути в максимальній мірі забезпечувати дотримання законності, в тому числі без процесуального спрощенства, некоректного і навіть відверто брутального ставлення до суб'єктів процесу». І таким чином його законопроект «забезпечить захист громадян від ведення процесу недостатньо кваліфікованими або некомпетентними суддями».

Закон і Бізнес