Закон і Бізнес


Сім депутатів працювали за сумісництвом, — ГПУ


23.11.2016 15:51
3682

За результатами співставлення відомостей, зазначених в е-деклараціях, виявилося, що сім народних депутатів України, незважаючи на набуття депутатських повноважень, продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю.


Як повідомляє прес-служба ГПУ, цим нардепи порушили обмеження, передбачені ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції», щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, передає видання «Закон і Бізнес».

Зокрема, незважаючи на набуття депутатських повноважень, ці особи продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю, входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств, організації, що мають на меті одержання прибутку. При цьому, одним із цих народних депутатів України навіть у е-декларації відображено дохід від зайняття такою діяльністю.

Невиконання вказаних обмежень є правопорушенням, пов’язаним з корупцією, і має наслідком адміністративну відповідальність, передбачену ч. 1 та 2 ст. 172-4 КУпАП. Зібрані матеріали Генеральною прокуратурою України скеровано до Національного агентства з питань запобігання корупції для вжиття заходів.

Закон і Бізнес